Tjänster | fallskyddsutbildningar.se

Tjänster

Tjänster

Vi erbjuder utbildningar inom fallskydd, liftutbildning och truckutbildning samt heta arbeten och byggutbildning. Våra utbildningar passar dig som vill bygga själv hemma eller för dig som arbetar i professionellt syfte och vill utveckla dig på arbetsplatsen.


Fallskyddsutbildning

Vid bygg händer det att en fallolycka uppstår. För att förhindra detta krävs det att du tar en fallskyddsutbildning i förebyggande syfte och för att kunna förutse vissa risker med olyckor från höga höjder. Det är viktigt att veta att fallolyckor inte bara sker från riktigt höga höjder utan kan även hända från bara ett par meter. Dock kan det vara tillräckligt för att slå sig fördärvad eller till och med mista livet om fallet sker med huvudet före. Med rätt kunskap kan du förhindra olyckor för både dig själv och för dina kollegor. Även rätt skyddsklädsel är A och O för att åtminstone minska risken för allvarliga skador vid fall. Detta lär du dig i våra fallskyddsutbildningar.


Säkra din arbetsplats

Tar du en fallskyddsutbildning hos oss så får du snabbt kunskap om hur du ska arbeta säkert på höga höjder och hur du ven kan säkra hela arbetsplatsen för dina kollegor. På höga höjder lurar många faror och ju mer du är varse om dem desto mer minskar du risken för fallolyckor. Tyvärr drabbas främst byggbranschen av fallolyckor vilket gör att du som arbetar där ofta är i behov av en fallskyddsutbildning.

Det vi går igenom på en fallskyddsutbildning är dels olika förankringspunkter och stödutrustning och hur byggställningar ska vara designade för att minska riskerna. Vi går även igenom säkerhetsselar och hur du ska hantera dem. Efter utbildningen kommer du att ha mer kunskap om hur du sätter ihop din egen skyddsutrustning och hur du hjälper dina kollegor att hantera sin. Du får även nyckeln till hur du rör dig på höga höjder, om hur du planerar och gör riskanalyser samt vilka lagar och regler du ska förhålla dig till.


Våra andra utbildningar

Utöver en fallskyddsutbildning kan du även ta en liftutbildning, en truckutbildning, utbildning inom heta arbeten och byggutbildningar. Inom byggbranschen har du nytta av samtliga av dessa utbildningar men det finns kanske en av dessa som är speciellt viktig just för dig.

Dags att boka en fallskyddsutbildning?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

(Lämna tom)